Razlika med tem, če pišete (offsite) SEO besedila sami ali, če jih piše ekipa Seo-Praktik.si

Objavljeno v SEO

V tej objavi je, za tiste, ki vas zanima nadaljnje sodelovanje z mrežo Nubia (največkrat po končanem SEO mentoriranju) podrobneje razložena razlika med tem, če offsite SEO besedila (t.j. offsite SEO članke) pišete sami (oz. v okviru svojih ekip) ali, če vaša offsite SEO besedila piše ekipa Seo-Praktik.si.

Na prvi strani Nubia.si, je med možnostmi oddajanja offsite SEO člankov, objavljena naslednja slika:

razlika med pisanjem seo besedil sami vs seo-praktik.si

Opomba: Na sliki so predstavljene razlike med pisanjem samostojnih SEO besedil in offsite SEO besedil ekipe Seo-Praktik.si, objavljene v juniju 2022. Posamezne razlike so v aktualnem obdobju lahko drugačne (npr. cene, ostali pogoji,…)

Če pišete in v Nubia mrežo, oddajate SEO besedila sami:

 • lahko pišete poljubno dolga SEO besedila, v katerih se priporoča gradnja najmanj enega backlinka na približno 300 besed besedila. Kar je idealno za eno poglavje. Torej en backlink na eno poglavje, pri čemer je število poglavij (posledično backlinkov) v enem članku, neomejeno.
 • lahko pišete članke v poljubnih tematikah. S tem dobite tematsko zelo relevantne backlinke znotraj iste panoge o kateri govori vaša ciljana spletna stran, poleg tega pa lahko poglavja v teh SEO besedilih bolj targetirano “povežete” s poglavji na ciljanih straneh (t.i. search intent match).
  Če npr. pišete SEO besedilo za dvigovanje ponudbene strani izdelkov (npr. kategorije izdelkov v spletni trgovini), potem lahko v offsite SEO besedilu eno celo poglavje namenite temu “kje kupiti izdelke iz vaše ciljane kategorije”…
 • če imate več spletnih strani, ki jih želite “dvigovati” z enim, daljšim, oddanim SEO člankom v Nubii (t.j zgraditi več backlinkov za več različnih spletnih domen), potem je najbolj smiselno, da poiščete tematiko, ki je sorodna vsem spletnim stranem (npr. marketing, prodaja, izdelava spletne strani) in spišete toliko poglavij (po 300 besed), koliko backlinkov želite zgraditi. Dve SEO besedili (t.j 2 SEO članka) na en delovni dan ni mogoče oddati v mrežo. Če si pišete članke vnaprej, si zalogo člankov delajte in vodite na vaši strani.
 • za nekdanje SEO mentorirance, ki oddajate SEO besedila v mrežo je predvidena (ne pa obvezna) tudi dodatna ura online pogovora, enkrat na mesec. Praviloma prvi teden v mesecu, po tem, ko so vpisani novi SERP-i.

POVZETEK: Samostojno pisanje SEO besedil in njihovo oddajanje v mrežo Nubia, je priporočljivo za tiste, ki želite testirati efekt intenzivnega backlinkanja iz različnih spletnih domen, z različnimi spletnimi vsebinami. Za svoje SEO kampanje si zastavite cca 5. ciljnih url-jev in najmanj 3 mesece intenzivno, v oddanjanih SEO besedilih, gradite backlinke na te vaše cilje (mimogrede: ta metoda je tudi pogoj za pridobitev SEO certifikata Seo-Praktik.si).

Dodatna pojasnila:

 • o metrikah (PA, DA, DR, semrush, majestic, itd…) kateregakoli SEO orodja spletnih strani Nubia, ne razpravljam. Ker je dokazovanje katero orodje je boljše od drugega in kdo je bolj pameten in kdo ne, ponavadi, nilč drugega kot izguba časa. Itak pa je moje mnenje in moja dosedanja izkušnja pri SEO, pri tem, precej drugačna od drugih SEO ekspertov.

  Sam ne uporabljam nobenega plačljivega SEO orodja, verjamem v kakovostno vsebino, ne glede na to ali gre za onsite ali offsite SEO besedilo in sam uporabljam Nubio že od leta 2013.

  Kdor ocenjuje, da so zanj backlinki iz mreže Nubia manj kakovostni, si preprosto poišče bolj kakovostne. Od tod je tudi razlog, da je zunanjim uporabnikom mreže Nubia omogočeno sodelovanje le za minimalno 6 mesecev (ker si ne želim, da mrežo uporabljajo zgolj za test).

  So pa ponavadi, “bolj kakovostni” backlinki, povezani z višjo ceno. Pa še ob tem, ne pozabit, da ne obstaja zlati backlink. Backlinke je treba graditi vedno, vprašanje je samo kako ta del SEO, različni SEO-ti, stroškovno pospravimo pod svojo streho.
 • Pridružujem si pravico do različnih efektov na SEO rezultate v povezavi s kakovostjo oddajanih offsite SEO besedil v mrežo!!! Za rezultate iz naslova uporabe mreže za offsite SEO, ne odgovarjam, se pa trudim v zaprti, podporni BTB skupini na Facebooku opozarjati na rezerve pri oddajanih offsite SEO člankih v mrežo.

  Članki nekaterih, ki oddajate v mrežo svoja SEO besedila, so res top. So SEO v celoti optimizirani, unikatni, targetirajo na pravi search intent, imajo celo interne linke na druge offsite SEO članke v mreži, linke na TIER 2 spletne strani in v bistvu ciljajo na zasedanje Googlove vertikale. Nekateri med njimi so uvrščeni celo nad money site vsebine.

  Want proof? 🙂
rangiranje nubia seo besedila na Googlu


Opomba: Slika je iz julij 2022. Incognito pogled.


So pa tudi drugi članki. Ki jim včasih celo manjka glavni naslov, H oznake ne vključujejo ključnih besed, okoliškega teksta okrog anchorja ni, itd….

Splošne garancije za kar vse kar se oddaja v Nubio zato ne morem dati.

Če piše SEO besedila ekipa Seo-Praktik.si:

Če piše SEO besedila z vašimi backlinki, ekipa Seo-Praktik.si, veljajo naslednja pravila:

 • na en delovni dan lahko dobite največ en backlink (pri vašem pisanju besedil, zgoraj, vi določate koliko backlinkov boste imeli v enem članku).
 • SEO besedila so pisana 4 delovne dni v tednu (to pomeni, da v enem tednu lahko pridobite največ 4 backlinke). Skupno je to približno 16 backlinkov na mesec (odvisno od meseca).
 • backlinki v teh SEO besedilih so vedno umeščeni v spletno marketinško, digitalno ali SEO zgodbo. Backlinki niso objavljeni v člankih z drugimi tematikami.
  Zakaj?
  Ker to delo izvajam sam in moja ekipa – mi pa, edino o čemer zagotovo pišemo vsaj 4 dni v tednu, so tematike, povezane s spletnim marketingom in SEO optimizacijo.

Zakaj so backlinki iz teh SEO besedil dražji (čeprav jih je manj in niso zgrajeni v direktno targetiranih vaših tematskih vsebinah)?

Zato, ker so ti backlinki objavljeni na money site straneh (katerih lastnik sem Matija Zajšek plus v SEO besedilih, v okviru gostujočih člankov v mreži tistih prejemnikov SEO certifikata, ki so s svojimi spletnimi stranmi izrazili interes za sprejemanje gostujočih člankov).

V bistvu ti članki izhajajo iz onsite SEO zgodb (za katere gre več časa) in iz “pravih” money site strani.

V VEDNOST: Za backlinkanje na Seo-Praktik.si in matijazajšek.com (kakor tudi za zunanje naročnike, za katere piše ekipa Seo-Praktik.si) uporabljam sam oba pristopa. Uporabljam mrežo Nubia, uporabljam lastne, money site spletne strani in mrežo spletnih strani (SEO certificirancev), ki sprejemajo gostujoče članke.

V čem se razlikuje ponudba za SEO besedila za zunanje naročnike

Zunanji naročniki, to so tisti, ki nikoli niso opravili mojega SEO mentorstva, imajo pogoje enake zgornjim, razlika je le v ceni in v času trajanja sodelovanja. Sodelovanje z njimi je pogojeno na minimalno pol leta, pa cena je tudi višja za njih kot za ex in aktualne SEO mentorirance.

Dodatne informacije: